EF fick den stora priset

Den stora priset!

Ensamkommandes förbund är ett hem för barn från världens alla hörn. Förbundet skapades av barn och ungdomar och för barnen och ungdomar. Tillsammans har vi arbetat hårt och blivit en röst i samhället.

Genom förbundet syns annars de osynliga barnen som nämns som ensamkommande, eller gatubarn.

Ensamkommandes Förbund har under åren fått stöd och bekräftelse från flera håll för att vi drivs av barn och ungdomar och försöker fylla tomrum som finns i många barns liv. Det är dock särskilt hedrande att få ta emot Stora priset av Allmänna Barnhuset med tanke på er långa historia av outtröttlig kamp för dräglig och bättre levnadsvillkor för barn, inte minst föräldralösa barn. Ensamkommandes Förbund ser på er som en förebild och precis som Zlatan Ibrahimovic log av stolthet när han spelade i samma match som sin förebild, brasilianske Ronaldo, ler vi av stolthet över att få ert stöd och uppmuntran. Vi vet dock att de ensamkommande barnens behov är mycket stora så vi hoppas att Allmänna Barnhuset vid sidan av priset också stödjer oss i vårt arbete att påverka politikerna till att ge skydd och asyl till barnen som söker sig till Sverige. Vi är hoppfulla om att ni för vidare vår talan till politiker och makthavare i vårt fina land Sverige och att fler barn får möjligheten att nyttja sitt livs fulla potential för att uppnå sina livsmål.

Priset innebär att vi finns och vi gör ett bra arbete för en bättre värld. Många nya människor har flytt och kommit till vårt land i hop om att få en tryggt och värdigt mottagande. Vårt förbund har blivit till forum där barnen växer, där barnen finnar gemenskap, hopp och framtidstro. Vi finns över hela Sverige i 19 olika orter där vi ser till att skapa aktiviteter i idrottsform, kulturellform, samhällsorientering, och andra former av undervisningar. Vi växer dagligen och fler barn finnar tillit och söker sig till oss. I detta arbete har många vuxna bidragit i alla olika former, för att nämna några är våra personal på olika lokala föreningar, våra volontärer som ställer upp, politiker, lärare, godman, gruppen vi står inte ut och andra organisationer som stöttar oss i vår kamp.

Ni har blivit våra föräldrar och erbjudit oss ett hem i detta land.

Det är hjärtligen tacksamma för.

Det är viktigt att uppmärksamma de människor som kämpar för barnensrättigheter. Ännu viktigare i en värld där människor straffas för att ha skyddat ett barn. Idag sitter en av våra hjältar Fredrik Önnevall i fängelse för att ha hjälpt ett syskon till oss.

Fredrik du ska veta att för oss är du en hjälte!

Du får en särskild speciell plats i våra hjärtan. Slutligen vill jag uppmärksamma Ensamkommande Förbunds kamp för jämställdhet. Vi har flera tjejer som ordförande i våra föreningar. I Malmö till exempel har Mahboba Madadi suttit som ordförande och arbetar hårt för kvinnors rättigheter. Hon har blivit en inspirationskälla för många andra ensamkommande flickor som annars får mindre utrymme. För min egen del så har ni alla spelat en roll att jag har blivit den jag är idag det är tack vara era hjälp speciellt  Mikaela Berg och också tjejen som jag kallas Zeindagi.

Tack för att ni finns i mitt liv!

 

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment