Kära vänner det finns hopp!

Efter det norska beslutet om att ge en ny chans till afghanska flyktingar som fått utvisning så har pressen ökat på den svenska regeringen att ge liknande chans till flyktingar även i Sverige.
Detta har möjliggjorts tack vore den kamp många av er både som politiker, politiska partier, medmänniska, organisationer, privatpersoner har drivit under en längre tid. Den insats som särskilt privata personer och organisationer gjort genom att öppna sina hem för de som har inte tak över huvudet, skapa tro och hopp för de som befinner sig i en svår situation.
Nu gäller det att jobba tillsammans, nu gäller det att inte ge upp, nu gäller det att ha tålamod för snart är vi över tröskeln. Kampen i sin helhet handlar om att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Kampen i sin helhet handlar om människan, om människor som har inget annat val än att söka sig till oss. Kampen handlar om vilket Sverige vi vill ha, ett solidarisk Sverige, ett humant Sverige, ett Sverige som är ensam i världen när det gäller att ge skydd.
Vi kan med kampen ändra den politik som avgör människornas öde, idag har vi ett stort stöd även hos politiska partier, miljöpartiet som är med och regerar Sverige är på vår sida, de har tidigare lyckats ändra politiken, nu är de återigen initiativtagare till att underlätta för flyktingar. Vi ska stötta de i den kampen, för miljöpartiet är vårt hopp. Vi har också vänster partiet som trycker hårt på att ändra flyktingpolitiken. Socialdemokraterna är delade, de på vår sida kan vi stötta.
Det viktiga är att vi inte tillåter att rasistiska partier, det höger populistiska klimatet inte får ta över och avgöra vilket Sverige vi har, för låter vi det vara, om vi inte driver denna kamp så kommer högern driva sin kamp. Det är den högerpopulistiska politiken som skapat denna situation vi befinner oss i. En politik som socialdemokraterna gett efter.
Kampen i själva verket är dina händer, du kan påverka, du kan förändra, du är viktig, du är avgörande, därför ska du börja sätta igång som politiker, som privat person, som organisation och trycka en sista gång. En gång för alla! Nu ska vi få en ny politik! Nu ska vi stå sida vid sida vid den goda kampen. Valet i våra händer.!
Sverige ska ge en ny chans till flyktingar i behov av skydd!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment