Han tog hem kungliga utmärkelsen

“Stipendiet ger mig möjlighet att bygga vidare på mitt nätverk och att utveckla mitt eget ledarskap.”

Under onsdagen blev det klart vilka som blev årets Kompassrosstipendiater. Det kungliga stipendiet som delas ut av Konungens Stiftelse Ungt ledarskap  är på 50 000 kronor. Det går till ledare under 25 år som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft.

Omid Mahmoudi från Malmö får stipendiet för att han ”med värdebaserat ledarskap har visat att kraft och frambistro hos en ensam ger hopp och förändring hos många tillsammans.

LÄS MER: Han kan få kunglig utmärkelse: ”Overkligt och väldigt hedrande”

Omid är grundare av Ensamkommandes förbund och Mötesplats Otto.

– Stipendiet ger mig möjlighet att bygga vidare på mitt nätverk och att utveckla mitt eget ledarskap. Jag vill förbättra min engelska och gå en ledarskapskurs, säger han.

Efter två år har förbundet redan 3 000 medlemmar och 21 lokalföreningar. Nästa steg är förbund i andra länder inom Europa.

– Det krävs mod för att lyckas. När jag såg att det saknades en hemvist för ensamkommande flyktingbarn och nyanlända i Sverige väcktes idén. Jag och drygt 100 volontärer jobbar med ensamkommande och vi umgås med dem, vi pratar med dem, inte om dem som många andra gör. Min dröm är att Ensamkommandes förbunds föreningar ska få spridning på fler platser i Europa, redan nu har vi startat upp i Finland, säger Omid Mahmoudi.

 

Källa: http://24malmo.se/2018/04/12/han-tog-hem-kungliga-utmarkelsen/

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment